At fotografere skal være en passion

At fotografere skal være en passion – Uanset om man er professionel fotograf eller amatør fotograf, så bør det være en passion hele vejen igennem ens fotografiske karriere at fotografere. Hvis man “kun” fotografere af økonomiske årsager eller fordi man føler man skal, så ender resultatet som oftest også derefter.

Den passionerede fotograf, ved at at billeder af den mere spændende slags. De billeder folk har hængende eller de billeder, der vinder priser, oftest er dem man som beskuer ikke kan slippe igen. Billeder, der printer sig fast på nethinden og skaber et indtryk man husker.

Fotografiet enten som hobby eller kommercielt

Mange drømmer om en karriere, som fotograf, men meget få når så langt. Det er et erhverv hvor, der er mange “om budet”. Der er mange selvlærte fotografer i Danmark. Mange amatør fotografer, der tilbyder forskellige typer af opgaver for at supplere deres daglige indtægt med kroner fra noget de betragter, som en betalt hobby.

Når man begynder at drømme om fotografiet, som en levevej, skal man gøre op med sig selv om det skal være fuldtids kommercielt fotografi, eller deltid. Hvis man går hele vejen, er det en god ide at sikre sig man har opbygget en kundekreds indenfor enten portrætfotografiet, modefotografiet, bryllupsfotografiet, reklamefotografiet eller andre former for privat eller erhvervsmæssige opgaver.

Amatør fotograf vs professionel

Når man er amatør fotograf og man elsker at lave billeder, så skal man stille sig selv det spørgsmål, kan man levere de samme kreative billeder hver dag? Kan levere på en deadline? Gider man lave alle slags kommercielle billeder? Ikke alle kunder vil have den slags billeder man brænder for, kan man så stadig levere samme kvalitet??

Amatør fotografen er fri for sådanne spekulationer. Han eller hun kan fotografere når det passer ind i tiden, lysten og lokationen etc. Hvorimod den professionelle fotograf, SKAL levere hver dag, ellers vil kunderne søge andre steder hen efter en bedre vare.

Derfor er det vigtigt man gør sig grundige overvejelser inden man kaster sig ud i det kommercielle fotografi. Det er simpelthen ikke alle, der er skabt til at masse producere kommercielle billeder på bestilling hver eneste dag. For sådan er den kommercielle professionelle fotografs hverdag i dagens Danmark.

Læs også: